You'll need:
300 g makaroner
1 paket Kelda ostsås
200-300 g rökt skinka eller korv (jag tog kycklingkorv)
1/2 purjolök
2 msk ströbröd
1/2 dl riven parmesan
smör
salt och peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Koka makaronerna, häll av vattnet och häll i ostsåsen. Låt allt bli varmt.
Hacka korven, strimla purjon tunt och fräs korv och purjo i lite smör. Rör ner i makaronerna.
Tillsätt 1/2 tsk salt och ta rejält med peppar i.
Smörj en ugnssäker form och häll i blandningen. Rör ihop ströbröd och parmesanost och toppa med det. Gratinera ca 10 minuter tills det fått lite färg. Häll gärna i lite mjölk efteråt så att det blir lite saftigare.
3 comments:
Oh, det ska jag testa! Gratänger är så smidigt. Tack för att du delade med dig av receptet :-)
ninni: Det är perfekt att ta med som lunchlåda och det går snabbt att fixa till. Nemas problemas. ;)
THX!!!
Ska lagas snarast.. :)
Post a Comment