30 November 2008

Kosttillskott

Förr i tiden blev det mkt vanligt 80 % vassleprotein såväl före som efter träningen. Det kommer ju ständigt nya typer av kosttillskott - renare varianter och med olika vitaminer tillsatta osv - men jag har hittat något som passar min vardag och smak.

Före träningen tar jag EsaPro, som består av rena essentiella aminosyror. Det finns inget mjölksocker (laktos) i produkten och är därför perfekt för dem som är intoleranta.Efter träningen (mellanmål, kvällsmål, frukost) tar jag DoublePro i smaken Double Chocolate (ej bild), som är mjölkprotein i form av micellärt kasein och vassleprotein. Detta ger ett direkt upptag och ett långsammare, perfekt för upptaget av leucin.Mer finns att läsa på Eiselts hemsida.

3 comments:

Miss Agda said...

Tack för tipset! Jag har aldrig provat proteinpulver, men känner att jag behöver det eftersom jag tränar en del på gymet och slarvar med protein...

KATE said...

Åå , som på begäran :) Tack tjejen, mer sånt här i framtiden om har lust!Är ju som sagt en kost-a-holic..

Hade :)

Hanni said...

agda: Protein är alltid bra speciellt om man vill få lite extra enerig. Får kroppen inte tillräckligt med protein så kan den inte reparera och bygga upp sig själv, vilket sliter på kroppen i onödan.

kate: Of course. ;) Det är lite roligare att skriva om kost och träning än om allt som bara skapar köpbegär... Tjing på dig! kram