Chokladsorbet med rårörda hallon
4 st port.
2 äggulor
1/2 dl socker (knappt, jag tog nästan 0,25 dl)
2,5 dl lättmjölk
50 g choklad 70% (jag använde choklad med salt i)
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1/2 dl socker (knappt, jag tog nästan 0,25 dl)
2,5 dl lättmjölk
50 g choklad 70% (jag använde choklad med salt i)
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Separera äggulorna, vispa dem tillsammans med socker poröst. Värm mjölk, choklad, kakao och vaniljsocker i en kastrull. Häll mjölk- och chokladblandningen i äggsmeten, vispa under tiden. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm i ca 5 min tills det tjocknar. Passa noga och rör om ofta. Smeten ska inte koka!
Häll upp i en form eller bunke (15x15 cm) och låt svalna. Ställ in i frysen i 2-3 timmar. Rör om var 30:e - 45:e minut...ungefär.
Häll upp i en form eller bunke (15x15 cm) och låt svalna. Ställ in i frysen i 2-3 timmar. Rör om var 30:e - 45:e minut...ungefär.
2 comments:
Och där var ju chokladdesserten! :D
MUMS!
Robban: Den var heeelt ok.
Post a Comment