22 July 2010

På svensk mark igen

Efter en lugn och mkt varm vecka i Italien är det skönt med lite regn idag. Hemresan var ganska påfrestande. I 30 graders värme åkte vi från hotellet klockan 07.30 på måndagsmorgonen. Tåget fr Grosseto till Pisa och sen vidare till Florens gick vid 08.30. Vi kom fram till centralen i Florens runt klockan 11.00. Sedan fick vi vänta ca 45 minuter på flygbussen. Vi anlände flygplatsen ca kl 13.00. Flyget gick klockan 16.40 så vi hade ju gott om tid att äta och ta det lugnt. Två timmar innan flyget går checkar vi in och då får vi veta att flyget är försenat till klockan 18.00. OK...ingen fara tänkte vi - vi har ju ändå ca 1 timme på oss att byta flyg när vi väl kommer till Amsterdam där vårt anslutningsflyg till Linköping går. Problemet är bara att flyget från Florens inte lyfter förrän runt kl 18.40....men vi hoppas iaf att de kan flyga in lite tid.

Photo by me.

Evig väntan...

Skitplanet landar ca 20.30 på Schiphol och vår boarding startar även då till Linköping. Tror ni att vi hade myror i byxorna? Skitplanet får sedan inte parkera då dess plats är upptagen och sedan får vi vänta ytterligare 10 minuter innan vi är av planet. Klockan är nu 20.40 och vårt flyg går 21.00. Vi springer. Från C-gate:arna till vår gate på B och på vägen ser vi informationsskärmarna, där det står: "B05 - gate closing". Hjärtat dunkar, halsen gör ont, benen svider av mjölksyra...

Vi ser vår gate. Den är helt tom på folk. Med andan i halsen frågar jag värden som står där om vi är för sent ute och hon svarar: "Nej det är ni inte, det är OK att board:a". Lycka. Ren skär lycka.

Vi kom till och med hem med planet 10 minuter innan utsatt tid 22.45... Synd bara på vilket helvete på vägen dit. Vårt bagage fick vi hemskjutsat med taxi dagen efter på tisdagen.

No comments: