Det receptet jag använde gav knapriga kakor så vill ni ha tunna "krispiga" kakor ska ni testa detta:
200 g rumsvarmt smör
3 dl råsocker
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
200 g 55% choklad
200 grader i 10 min.
Vill ni istället ha kakor som är tjockare, helt perfekt sega och ljuvliga, så ska ni testa detta recept:
200 g smör
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
350 g hackad mörk choklad
Blanda socker, vanilj och smör tills det blir krämigt. Vispa äggen lätt och häll i dem och havregrynen i smeten och rör om. Bland mjöl, bikarbonat och salt i en skål. Häll i mjölblandningen och arbeta väl. Rör ner chokladen och klickat ut smeten i lagom stora portioner . Grädda i ca 175 grader i 8-12 min.
No comments:
Post a Comment