22 September 2008

Resultatet!

Hur gick då personprofileringen?

Det var en pulsanalys där man först får uppskatta vad man är för typ av person och sedan svara på en rad frågor där man ska välja det som passar bäst och sämst in på en själv.

  • Pådrivande
  • Utåtriktad
  • Lyhörd
  • Systematisk
Jag låg på den undre halvan för pådrivande men ändå ganska nära mitten, vilket skulle antyda att jag är avvaktande, grupporienterad, ifrågasättande, sansad med flera.

utåtriktad fick jag högre än "medel", nästan i mitten av den övre delen, vilket skulle peka på att jag är generös, inflytelserik, positiv, säljande, vänlig, talför med mera.

Lyhörd var den grupp av egenskaper som jag fick "lägst" på - alltså att jag drog åt det ena hållet. Detta innebär att jag är aktiv, alert, flexibel, ivrig, snabb och rastlös etc.

Den sista kategorien var systematisk och där hade jag min "högsta" punkt och detta skulle medföra att jag är anpassningsbar, diplomatisk, formell, logisk, noggrann och saklig.

Alla dessa fyra typer kan ändras eller dras ännu mer mot den karaktäristiska sidan eller mer mot mitten i stressade situationer.

Jag måste säga att allt stämde förvånansvärt bra in på mig. Vi fick även en mer utförligare personbeskrivning och det var nästan lite kusligt vad både det positiva och det mindre positiva stämde in. Vi fick där reda på drivkrafter, kommunikationsstil, arbets-/ledarstil, behov, söker, ogillar, begränsningar, exempel på arbeten/befattningar (jag fick advokat, finansspecialist, representation m.m.) som helt eller delvis matchar och mycket mer.

No comments: